sábado, 19 de abril de 2008

Visit@ d'un InSpEcTor

El passat dimarts vam rebre la visita d'un inspector. La finalitat d'aquesta activitat era plantejar-li els dubtes que tenim sobre la tasca que aquests han de dur a terme, i a més solventar possibles dubtes sobre les investigacions que estem duent a terme per al treball final de l'assignatura.
La veritat es que tots tenim una idea sobre les funcions i tasques que aquest tipus de professionals duen a terme, però no teniem clar fins a quin grau de complexitat arriben ni el volum d'aquesta. M'explicaré millor. Han de complir moltes tasques en un temps determinat (que es poc), a més de la seva valoració en depén el treball d'altres persones i per tant la seva objectivitat i rigorositat ha de ser màxima.
No m'havia plantejar mai la idea d'arribar a ser inspectora, però després d'aquesta visita encara tinc més clar que no m'ho he de plantejar i es que crec que em seria molt difícil ser objectiva i seguir la llei en determinats casos; tot i que valoro i molt possitivament la tasca que aquests professionals realitzen.

Dos aspectes que hem van sorprendre molt són:
  • per arribar a ser inspector has de tenir una experiència prèvia molt àmplia, havent treballat 10 anys com a docent (i en aquest cas es va valorar el fet de ser director de centre). Aquest fet el trobo normal ja que has de conèixer molt bé tot el que envolta el món educatiu.
  • per altra banda, un altre fet que hem sorprén (però aquest no positivament) es que no hi hagi una formació permanent per part d'aquests professionals, i més tenint en compte en la societat del coneixement i l'ensenyament permanent en la que ens trobem.

Pel que fa a la segona finalitat de l'activitat, la de resoldre dubtes sobre la nostra investigació, ens va ajudar a entendre una mica més que són els Plans Educatius, a reenfocar els instruments que utilitzarem, i ens van sorgir noves idees a tenir en compte a l'hora de contextualitzar el treball.

Ens va donar una visió molt realista sobre el món de l'educació avui en dia, fent-nos entendre les complicacions i interrigant que en aquest hi han ara mateix, però també ens va proporcionar una ingecció d'optimisme, ganes i força per intentar entre tots millorar aquesta situació.

M'ha resultat una activitat molt motivadora i positiva. Activitats com aquestes són les que s'haurien de dur, sota la meva opinió, a la Universitat.

1 comentario:

Jobove - Reus dijo...

salutacions des de Reus d'un ganxet