domingo, 17 de febrero de 2008

RaZoNeS sIn RaZóN

L’article que he escollit es titula “Razones y sinrazones de una huelga” escrit perJoan Subirats en el País. Aquest ens parla sobre la Llei d’Educació de Catalunya.
El Departament d'Educació ha presentat el document de bases de la futura Llei d'Educació de Catalunya (LEC). Una veritable declaració de guerra contra l'educació pública.
Degut a això es convocà vaga d'estudiants i professors el dia 14 de febrer, en contra de la nova Llei d'Educació de Catalunya, que dóna opció de privatitzar escoles públiques, entre altres coses. Hi ha molta acceptació entorn d'aquesta convocatòria. La reacció no s'ha fet esperar. La proposta de USTEC (sindicat majoritària en la pública a Catalunya) de convocar el 14 de febrer vaga de professors en primària i secundària, donada suport pel Sindicat d'Estudiants amb una vaga d'estudiants el mateix dia i manifestacions conjuntes, finalment ha desembocat en una convocatòria, també, per part d'UGT i CCOO. Així doncs, el 14 de febrer hi va haver una vaga general de la comunitat educativa a Catalunya.

La percepció que l'educació pública a Catalunya està en un procés de degradació creixent és sentida per milers d'estudiants, professors i treballadors. Aquesta llei només aconseguirà agreujar els problemes que ja té. Ara la tasca que tenim és exigir una reforma educativa en benefici dels fills dels treballadors. A més, hem de traçar un pla de lluita que vagi més enllà de la vaga del 14 de febrer, que suposi prendre amidades cada vegada més contundents si no rectifiquen. La lluita és l'únic camí per a aconseguir tirar enrere aquesta llei i pressionar per a aconseguir una llei educativa d'esquerres.

No hay comentarios: